האם נקב הציצית מצטרף לשיעור הרוחב?

שאלה:

האם לכל הדעות החלק בבגד של הציצית שיש בו את הנקב מצטרך לשיעור הגודל של הציצית אם כל כתף בנפרד גדולה יותר מהנקב או שיש דעות שסוברות שלא משנה מה זה לא מצטרף?

תשובה:

מה שהזכרת עם התנאי הנ"ל שיהיו הכתפיים גדולים מהנקב, זה חידושו של החזון איש בסימן ג אות ל, אינני יודע אם זה מוסכם, שכן המשנה ברורה בסימן טז ס"ק ד שכתב שהנקב אינו מצטרף לא חילק בזה, אבל ניתן לסמוך בזה על דברי החזון איש. החתך שאינו נקב ממש אלא רק חתך ללא חסרון בד, ודאי מצטרף.

שבוע טוב.