אמירת קדיש לעילוי נשמת אשה שאינה קרובתו

שאלה:

שלום וברכה,
התבקשתי לומר קדיש על אישה שאין מי שיאמר עבורה, איך אני אמור לנהוג עפ"י מנהגי אשכנז, אילו קדישים לומר ואילו לא לומר. המנהג שלי כיום הוא לומר רק קדיש שאחרי "עלינו" בלבד.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

הכל תלוי בנדבת ליבך ואם יש שם עוד אבלים.

באופן עקרוני אפשר לומר עבורה את כל הקדישים שאבלים רגילים לומר, אבל כמובן אין לך חיוב בכך ומה שתעשה עבורה זה טוב מאוד. אני חושב שהייתי אומר עבורה את הקדיש שאחרי עלינו וקדיש דרבנן, שהם מעיקר סדר התפילה, וזו זכות גדולה עבורה, ודי בזה.