כתיבת אות ח' בכתב סת"ם

שאלה:

שלום כבוד הרב.
למדתי היום שו"ע או"ח סימן שמ סעיף ד' וראיתי את המשנה+גמרא בשבת (קד:) ועלתה לי קושייה לכאורה על כתיבת האות ח' בסת"ם האשכנזי.
לכאורה מהמשפט הזה: "כגון שנטלו לגגו של חי"ת ועשאו שני זיינין" מוכח כשיטת הכתיבה של הספרדים.
מה האשכנזים יענו על זה?

תשובה:

אחרונים רבים העירו על דברי האר"י שסבר שיש לעשות ו' ז' ולא שני זיינין מגמרא זו, ראה דעת קדושים ושו"ע הרבה בדיני צורת האותיות אות ח', ומה שכתבת שזו ראייה לשיטת הספרדים אינו מדוייק, שכן שיטת הבית יוסף היא לכתוב שני זיינין ורוב ככל האשכנזים כותבים כתב בית יוסף.

הצטרף לדיון

תגובה 1