סל לידה כפול

שאלה:

לגבי קבלה של קורס הכנה ללידה, מגיע לי החזר מקופת חולים ומביה’’ח,
האם מותר להגיש את אותה הקבלה גם לקופת חולים וגם לבית החולים?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקבל מימון כפול עבור הקורס, וכל התחייבות לא קשורה לשני, והעובדה שמקבלים מימון מהקופ"ח לא מבטלת את ההתחייבות של הבית חולים.

בהצלחה.

מקורות:

אתה שילמת לקופ"ח דמי חבר [תוספת לביטוח חובה], ואתה זכאי לקבל הטבות מהקופ"ח – מימון לקורס ועוד. וכן הבית חולים התנו שמתחייבים לממן קורס לכל יולדת, ולכן הם חייבים, וחוב של אחד לא קשור לשני ולכן מותר לקבל מימון כפול משני המקומות. וכזאת מצאנו במשנה כתובות קא, ב שאם בני בעלים התחייבו לדמי מזונות, זכאית הבת לקבל מימון כפול, ואחד משלם דמי מזונות ואחד נותן מזונות, הרי לנו שלא אומרים שעל דעת שיהיה מזונות ממקום אחר לא התחייב, אלא כל התחייבות חלה בפני עצמה ומותר לבת לקבל פעמיים מזונות. ומכאן נלמד לכל התחייבות שאדם מקבל אם יש לו התחייבות ממקום נוסף מותר לו לקבל מימון כפול.