שאלה:
שלום הרב.
אני נוהג לאכול חביתה עם תיבול (פרווה) לקציצות בשר, לאחרונה העיר מישהו את תשומת ליבי שיכולה להיות בעיה שאני אוכל זאת עם גבינה.
האם יש משהו בדבריו?
חשוב להדגיש שהכלים כשרים והתבלין כשר והינו פרווה.
תודה מראש.
תשובה:
שלום וברכה
תלוי כיצד אתה משתמש בתבלין הזה, אם אתה רגיל לפזר אותו מהצנצנת ישירות לסיר המעלה אדים, יש לחשוש שנבלע בו אדים בשריים, אם אתה משתמש בו רק לתערובת הקרה לפני שהיא מתבשלת, אין סיבה לחשש. אלא אם כן אתה מוציא ממנו באצבעות בהן אתה מגבל את הקציצות…