תלישת שערה לבנה בזקן – לא ילבש

שאלה:

יש לי מספר שערות בודדות לבנות בזקן, האם מותר לי להוציא את השערות הלבנות כדי שיהיה יפה יותר או שזה אסור משום "לא ילבש" ?

במידה ואסור האם מותר ללקט אותם יחד עם כמה שערות שחורות מהצדדים כדי שלא יהיה ברור שזה לשם יופי ?

תשובה:

שלום וברכה

אסור ללקט שערות לבנות מתוך שחורות משום לא ילבש, והערמה בזה לא תועיל.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות לא ילבש גבר שמלת אשה סימן קפב סעיף ו:

אסור (לאיש) ללקט אפילו שער אחד לבן מתוך השחורות, משום לא ילבש גבר (דברים כב, ה) וכן אסור לאיש לצבוע (שערות לבנות שיהיו) (ב"י) שחורות, אפילו שערה אחת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום וברכה.
    מה הדין בשערה לבנה ארוכה מאוד שצומחת בכל מיני מקומות בגוף ולאו דווקא בשער הראש / הזקן. וכפי שידוע שיש דבר כזה. האם אף תלישתה שייכת לאיסור הזה של ליקוט לבנה מתוך שחורות?
    בתודה ואשמח למקורות או הסבר