האם לפרק כל קשרי הציצית כשלא בטוחים שהיא נעשתה לשמה

שאלה:

שלום הרב, קניתי ציציות גופייה מוכנות. שמתי לב שהקשירות זה לא 7,8,11,13 אלא ה 11 וה 13 הם מספר אחר יותר נמוך ממה שרגילים לקשור.
אני רוצה לתקן את זה, האם צריך לפרק את כל הקשרים ? האם יש חשש שמלכתחילה זה לא נעשה לשמה?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לפרק הכל, אמנם אם אתה לא יודע מי קשר והאם זה נעשה כמו שצריך, עדיף לפרק או לא לקנות כאלו. ציציות מוכנות קונים רק מאדם שיודעים שהוא ירא שמים והוא עצמו קושר או שהוא יודע מי קושר ומעיד עליו שזה בסדר.