עקירת וסת קבוע – הקדימה ראייתה וביום הוסת עדיין היא רואה

שאלה:

אשתי כבר לפני כשנה וחצי יש לה וסת קבוע של הפלגה של 29 ימים.
ובחודשים האחרונים היה לה הפלגה של 26 ימים, ובחודש אחריו הפלגה של 27 ימים, והחודש האחרון הפלגה של 28 ימים, האם קבעה וסת חדש ועקרה את הוסת קבוע של הפלגה 29 ימים, או שכיון שגם באותם חודשים האחרונים ראתה גם ביום 29 לא עקרה הוסת של הפלגה 29 ימים, ואם כן הוא, איזה עונות אני צריך לשמור

תשובה:

שלום וברכה

הוסת הקבוע לא נעקר כיון שתמיד ראתה בו, ואעפ"כ היא צריכה לחשוש גם לוסת החדש שאינו קבוע כדין וסת שאינו קבוע, שמא תשנה ראייתה, מלבד עונה בינונית שלה אינה חוששת [כי לא קיימת הטענה "וכי לעולם לא תראה", שאפשר שתראה ביום וסתה הקבוע].

מקורות:

ראה שו"ע סי' קפט סעיפים ב, יד. וראה ש"ך שם ס"ק לט.