וסתות עם כדורים / לסמוך עך בדיקות רפואיות שהמחזור אינו קרוב

שאלה:

א. אשה שבגלל טבעה וגם תרופות לא הגיע לה מחזור זמן רב באופן טבעי. וכדי להביא מחזור נאלצה לקחת פרימולוט. האם צריכה לחשוש לוסתות ממחזור זה? האם חייבת לעשות בדיקה ביום הוסת? [במקום שקריטי לפר"ו להיות טהורה, ולא רוצה להתחיל לעורר חשש. האם ניתן לא לעשות בדיקה]
[יש להדגיש: ראיתי בהלכה שאשה שלא מגיעה לה אף פעם מחזור טבעי, אלא רק ע"י כדורים, אז לא צריכה לחשוש לוסתות בלי כדור. אך כאן לא הוכח בוודאות שלא מגיע מחזור בלי כדור. אבל אני לא יודע האם זה מקרה דומה]
ב. אשה שלוקחת זריקות פוריות, ועושה מעקב זקיקים, ורואים בבדיקות שם שהמחזור לא קרב. האם יכולה להקל [בדיעבדלכתחילה] שלא לנהוג וסתות. [או לפחות לא לעשות בדיקה]
ג. זריקות גונאל F נקראות כמו מסולקת דמים בזמן הזריקות?
ד. באופן כללי האם ניתן לסמוך על בדיקות דם כאינדקציה שהמחזור לא קרוב ולא לחשוש לוסתות [למשל רואים בבדיקות דם שנמצאים בשלב של לפני ביוץ]

אשמח למקורות

אם אפשר בבקשה לשלוח את התשובות למייל

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המחזור מגיע בגלל ההפסקה כרגע בכדור. סיימה חבילה ומפסיקה ותוך 24 שעות בערך בא מחזור, אין צורך לחשוש לוסתות, אלא רק לעונה בינונית משום הסברא של "וכי לעולם לא תראה"…

באופן שיש דין וסתות אין לסמוך על בדיקה כזו או אחרת ולהמנע מפרישה. בהלכה יש מציאות גם של שני וסתות בחודש, כלומר זה לא חייב להיות קשור למחזור של ממש ולא חייב להיות קשור לביוץ, אבל כאמור לא נראה שאשה זו יש אצלה חשש זה.

כך גם לגבי בדיקות דם.

תזכו לזרע בר קיימא בנים ובנות ורוב נחת ושמחה כל הימים.

חג שמח.