לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מדיח כוסות במקום העבודה

שאלה:

במקום עבודתי יש גם ציבור חילוני שלא מקפיד כלל על בשר וחלב. הגיע מדיח כלים חדש רק לכוסות שתיה (ולא לצלחות או לסכינים/כפות/מזלגות)
השאלות:
1. היות ורוב השימוש בכוסות שתיה יכול להיות רק חלבי ולא בשרי- האם מותר להשתמש במדיח זה ללא חשש.
2. האם שימוש במדיח כזה אינו לכתחילה ועדיף שטיפה ידנית?
3. האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות האלו? (שאלות 1 ו- 2 שכתבתי כאן)?

תשובה:

קשה לי להאמין שמישהו במקום העבודה שם מרק בשרי בכוס, ולכן נראה לי שאתה יכול לכתחילה להשתמש במדיח הזה.

אין הבדל בין מנהגי הקהילות בענין זה.