חסכון לילדים מכספי מעשר

שאלה:

שלום,

מותר לחסוך מכספי מעשר לתינוקות עבור עתידם הכלכלי/חתונתם? (במידה שלא ישתמשו בהכל עבור חתונתם זה יהיה עבור המשך חייהם)

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להפקיד את הכספים בגמ"ח הלוואות, שבינתיים ישמש למצוה, וכשהם יגדלו ניתן למשוך את ההפקדה ולתת להם שיוכלו להתקדם לנישואין וכדומה.

בס' צדקה ומשפט לרבי יעקב בלויא מצדד להקל אפילו לעשות תוכנית חכון בנק, אבל אינני יודע אם הדבר הזה יסכימו לו שאר פוסקים, אבל לגמ"ח ודאי אפשר, כמבואר בס' אהבת חסד חלק ב פרק יח.

בהצלחה ורוב נחת.