ocd – לחזור על מילים בתפילה

שאלה:

שלום רב כבוד הרב תודה רבה על העזרה היקרה!
ישנם אנשים שמתפללים והם חוזרים על המילה שוב ושוב מכיוון שלא אמרו אותה נכון ראיתי באתר שכבוד הרב אמר להגיד פעם אחת ולא חוזרים השאלה האם הפתרון שהרב נתן, זה בצורה של להתפלל לאט לאט או רגיל אפילו במהירות ולא לחזור על המילה לדוגמה כמה זמן צריך לקרוא את קריאת שמע לאט לאט יכול לקחת 10 דקות או תפילת העמידה לאט יכול לקחת 15 דקות בבקשה כבוד הרב אם תוכל לתת הדרכה יש הרבה אנשים שסובלים מזה
תודה רבה רבה!

תשובה:

לקרוא רגיל. אני חושב שקריאת שמע באופן רגיל וטוב אמור לקחת בערך 3 דקות. תפילת העמידה בערך 6-7 דקות.

זו אמירה רגילה שניתן גם לומר בכוונה, לא יותר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. סליחה מכבוד הרב פשוט שאני יבין נכון השאלה בבוקר בתפילת שחרית או בשאר התפילות אני מתחיל ביחד עם האדם שקורא את הקורבנות אני אומר בקצב שלו ביחד כלומר אני מתפלל במהירות של הציבור למרות שגם אני אומר מילים בצורה לא נכונה זה בסדר לזה הרב התכוון?