תפוחי אדמה שנאפו באותו תנור עם עוף והיו בתבנית נפרדת

שאלה:

תפו"א ועוף שנאפו ביחד בתנור בתבנייות נפרדות. לאחר מכן בטעות התפו"א טוגנו במחבת חלבי בן יומו. מה דין התבשיל? ומה דין המחבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם העוף היה מכוסה ודאי אין פסול במחבת. ואם היה גלוי, למעשה יש להקל בדיעבד שהמחבת כשרה, אבל אין להשתמש בה 24 שעות, והמחמיר ללבן אותה בגז ליבון קל תבוא עליו ברכה. כל זאת, כיון שעל פי חוות דעת מורי הוראה רבים למעשה לא רואים זיעה בתנורים שלנו כל כך, וכיון שהעוף אין בו הרבה רוטב וכלל לא ברור שיש כאן זיעה ואולי זה רק ריחא בעלמא, וזה כבר נעשה, יש להקל. ראה אוהל יעקב סי' קח סעי' י.