שאלה:
רציתי לדעת מה דינו של מגש פרווה שלפעמים אפו בו בתנור בשרי בן יומו, אבל לא אפו אתו אף פעם בשרי,
ועכשיו הכניסו אותו לתנור חלבי שאינו בן יומו ואפו איתו פרווה מה דין המגש מכאן ולהבא לנוהגים כשיטת השולחן ערוך
תשובה:
שלום וברכה
לדעתי המגש עדיין נחשב פרווה, כיון שבדרך כלל אין זיעה בתנורים שלנו, להאסר הוא ודאי לא נאסר אלא אם כן היה ממש גבינה בתנור [מה שלא סביר אני מבין], כיון שהתנור אינו בן יומו, ולומר שהוא בשרי לא יהיה נכון מהטעם הנ"ל, וגם אין כאן אלא נ"ט בר נ"ט בכלים, ובעיקר יש להקל בזה לספרדים.
שבת שלום.