להזמין בסיטונאות עבור בעל העסק

שאלה:

שלום וברכה,

מי שיש לו עסק בחו"ל, למשל קייטרינג, ויש לו אפשרות לקנות בזול אצל סיטון מאחר שיש לו עסק, ואילולי העסק והמסמכים הרשמיים שיש לו לגבי העסק לא היה יכול לקנות בזול אצל הסיטון, האם מותר לקנות אצל אותו סיטון בזול דברים השייכים לקייטרינג (כמו אוכל וכדומה) גם לצרכיו הפרטיים שאינם קשורים לעסק ?

למשל, קונים עשר קופסאות של טונה, שמונה לעסק ושתיים לצרכים הפרטיים, וכדומה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

משיקולים פרטיים הם לא מעוניינים למכור בסיטונאות לצרכנים פרטיים, [אולי יש להם הסכם עם מוכרים שלא ימכרו בסיטונאות ללקוחות פרטיים כדי לשמור על השוק]. אבל אתה שיש לך עסק ולא מוכר את המוצרים הם מסכימים למכור לך בסיטונאות, ומתסבר שאין להם התנגדות שתוסיף גם לעצמך בתוך ההזמנה. ולכן מותר לך לצרף את ההזמנה שלך לעסק.

בהצלחה.