רמז מתוך קריאת התורה

שאלה:

היום הקדמתי להתפלל על מנת להספיק לשאול את הרב שאלה בקשר לבני שלא עלינו ולא על אף יהודי עזב את דרך התורה וחי בחו"ל עם גויה השם ישמרנו ויצילנו. לאחר מכן בשעת התפילה כובדתי בעלית שלישי. ותוך כדי קריאה התרגשתי מאד כאשר הבעל קורא קרא את הפסוק "ושַׁבְתֶּ֗ם אִ֚ישׁ אֶל־אֲחֻזָּת֔וֹ וְאִ֥ישׁ אֶל־מִשְׁפַּחְתּ֖וֹ תָּשֻֽׁבוּ" ולאחר מכן "בִּשְׁנַ֥ת הַיּוֹבֵ֖ל הַזֹּ֑את תָּשֻׁ֕בוּ אִ֖ישׁ אֶל־אֲחֻזָּתֽוֹ":
שמעתי פעם שאדם צריך לחפש רמז מתוך הקטע בתורה שקוראים לו כאשר הוא עולה לתורה. האם יש מקור לכך? האם ידוע המקור לכך?
בתודה ובתפילה .

תשובה:

אינני מכיר מקור לדבר הזה. גם בקללות מה שלא מעלים אנשים זה לא בגלל שעצם הקריאה היא סימן רע להם, אלא בגלל החשש שמא הקורא יכוין על העולה… אבל גם אם אין משהו כללי כזה, בודאי כשאדם רואה משהו כל כך בולט זה סימן משמים! איך אפשר לעצום עיניים ולא לראות זאת! בדיוק היום שאתה כל כך טרוד ושבור מהדבר הזה הקב"ה מנחם אותך ומעודד אותך בבשורות טובות, מי יתן ונזכה לראות בקרוב בשוב אל משפחתו ואל ה' אלוקיו.