להעביר לאבא כסף מזומן

שאלה:

אבי ביקש ממני שאפקיד בחשבון הבנק שלי מזומן שלו ואעביר אליו.
הוא עצמאי קשה יום (בן מעל 70) והצטבר אצלו סכום כסף מזומן שחסך כדי להחזיר הלוואה לבנק. האם מותר לי לשתף פעולה לפי ההלכה, בהתחשב בכך שזה כסף שהוא לא דיווח עליו למס הכנסה? (מדובר במקסימום עשרת אלפים שח).

תשובה:

שלום וברכה,

מצווה גדולה לעזור לאביך אם בהלוואה או בכל אפשרות אחרת. העובדה שאביך לא דיווח למס הכנסה לא פוטר אותך בכיבוד הורים. אדם שלא מדווח זה לא איסור גזל, אלא חובה של האדם מול הרשויות, ולכן אין זה קשור אלייך אם הוא מדווח או לא. לך יש את הזכות לעזור לאביך.

בהצלחה.