התערבות בחינוך

שאלה:

האם שייך שבן יתערב בחינוך שיודע שגורם לבעיות עם אחיו הקטן?
למשל אם אבא אומר לאח הקטן לעשות משהו נגד ההלכה בשבת, האם מותר לאח הגדול להגיד בפירוש "לא לעשות את זה" "לא להקשיב" "זה אסור"?

ומה אם זה לא נגד ההלכה אך האח יודע שזה שלילי ומוביל לבעיות, האם מותר לאח להגיד משהו בפני האב? ושלא בפני האב?
תודה

תשובה:

יש לומר אבל בעדינות ולא בהתנצחות: אבא, האם זה לא אסור? נראה לי שראיתי מפורש בבן איש שהדבר אסור, הנה נראה יחד… ואז להראות. כל דבר יכול להיות בדרך של כבוד.