ימי פרישה לאחר נטילת גלולות

שאלה:

שלום וברכה!
אשתי נטלה גלולות למניעת הריון עד לפני כחודש, התחילה לקחת באיזור כ' אדר והיו לה דימומים וכתמים לא מאוד משמעותיים, אמנם הצליחה להיטהר אך לאחר כשבועיים וחצי (ח' ט' ניסן) מתחילת נטילת הגלולות התחילו להופיע אצלה דימומים משמעותיים אחת ליום או ליומיים מה שהיה לפעמים נראה כמו מחזור, בהוראת רב לא עצרנו את נטילת הגלולות אלא רק לאחר שסיימה אותן בערב פסח, ואז קיבלה מחזור סדיר ולא חזרה לקחתם, המקוה היה בכ"ח ניסן, ושאלתי היא איך לדון את ימי הפרישה כעת, הרי היו לה דימומים שהוכחו לאחר מכן כאילו הגלולות לא 'התגברו' על המחזור כבר באיזור ח' וט' ניסן והאם יש לחשוש למחזור בימים אלו ולפרוש/לבדוק לפני תשמיש, או לחשוש רק למחרת היום בו הפסיקה לקחת את הגלולות שהתחיל מחזור סדיר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שמתחילת הדימומים יש לספור ימי פרישה כיון שאני מסכים על ההגדרה שלך לגבי זה שהכדורים לא התגברו על המחזור ובעצם זו היתה תחילתו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בכל מקרה זה לא רלוונטי, אין לנו הוכחה שזה דימום שבא רק בגלל התרופה, ואף שאנו סבורים שמן הסתם זה כך, אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות.