מניות במסחר אוטומטי

שאלה:

שלום מסחר וול סטריט ארצות הברית עובד משני עד שישי 11 בלילה
יש תוכנה שסוחרת באופן אוטומטי זאת אומרת מתי שהיא מזהה עסקה היא יכולה להיכנס ומתי שהיא מפסידה היא יוצאת זו תוכנה שמכווונת באופן אוטומט ע"פ ההגדרות שהגדרנו .
במצב כזה האם אפשר להשאיר אותה שתמשיך לסחור או לצאת מהעסקאות בשישי לפני כניסת שבת ?
אם זה אסור מה הצד שזה אוסר? או צד שמתיר
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בתוכנה אוטומטית, ואין בזה מגע יד אדם או שיקול דעת של אדם, אינני רואה סיבה לאיסור, הבעיה בשכר שבת היא בכך שאדם לוקח שכר על טירחה מסויימת שעשה בשבת, זה שהכסף שלו מרויח ומשתבח בעצמו בשבת אינו בכלל איסור זה.