הרטבת קצה העד בקצת מים

שאלה:

האם זה לכתחילה להרטיב את קצה העד בקצת מים [שלא טופח ע"מ להטפיח]. והאם יותר לכתחילה לשים במקום עצמו לפני הבדיקה שמן תינוקות?
האם צריך להודיע למו"ץ שהאשה הרטיבה קצת במים?

נא לשלוח את המענה למייל, כי התשובה בנושא נדה נחסמות אצלי תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש בכך צורך והמקום יבש אם זה מעט מאוד מים וסחוט היטב היטב שלא טופח על מנת להטפיח, זה עדיף על שמן תינוקות באותו מקום, וגם כששמים חומרי סיכה כאלו אין לשים בסמוך לבדיקה אלא זמן קודם לכן.