איסורי עבודה זרה

שאלה:

לו יצוייר שקיים פולחן מסוים לאלוהים אחרים, ואותו פולחן כולל מצוה אחת ממצוות התורה, למשל לעשות את חג הסוכות בדיוק איך שאנחנו עושים, איך אנחנו מתייחסים לזה – גם אם ניהוג המצוה אצל עובדי אלילים לא אמור למנוע מאיתנו לקיים את המצוה, איך, ובמה, נבדיל את עצמנו מאותה עבודה זרה. אפשר לשאול גם על מה שרגילים להגדיר כ"מצוה קיומית" שאין חייבים לעשות – אם אותו מעשה נתפס כחובה אצל עובדי עבודה זרה והוא מצוה עבורם, האם זה משנה משהו כלפי אותה מצוה. מה אמורים להוסיף או לשנות (או משהו אחר) בכדי שהמעשה ייבחן כמצוה.

תשובה:

שלום וברכה

השאלה כמובן תיאורטית לגמרי, כי אינני מכיר תופעה כזו, אבל לעצם הענין, אנחנו חייבים לקיים את חובות דתנו, וגם אם הגויים עושים דברים בדומה לכך זה לא סיבה שנבטל משהו מהמצוות, ואין לנו צורך באופן זה לעשות מעשה שניכר שאנחנו מתבדלים מהם.