הנהגות

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,
לפני מספר חודשים שידכו לי בחור שלאחר הוורט התגלו מספר דברים בעייתיים שבגללם נפל השידוך ואני מודה לה' שניצלתי. אחד הדברים שעוררו את החשד שלנו בחוסר יושר מסויים, היו ההנהגות של הרב של הבחור. ייתכן שזו הבינה היתרה שניתנה לאישה וייתכן שזה הגיון… שמתי לב שאותו רב הרבה לדבר על עצמו בלשון מכובדת בגוף שלישי ("שמעת מה שהרב אמר?…") וכן הלאה ובנוסף, כאשר ברך אותי ואת הבחור, השפלתי את מבטי והורדתי מעט את הראש כתגובה טבעית הנובעת מביישנות, אך הוא מיד אמר לנו להביט בו. לא הרגשתי בנוח עם זה כלל ובכלל כשהוא דיבר איתי הרגשתי שמשהו אצלו לא בסדר. תמיד חינכו אותי לכבד ת"ח אך אף פעם לא הרגשתי כזאת סלידה. אפילו כשהוא דיבר על דעת תורה (פעמים רבות), הרגשתי שמדובר במעין רדיפת שליטה ולא דעת תורה. מאחר שאח"כ התגלו אודות הבחור פרטים בעייתיים והבנתי שגם רבו לא נהג ביושר שכן ידע את הדברים, חשבתי לאחר מעשה האם ההנהגות הנ"ל נורמליות?
יש לציין שאין נפקא מינא לשאלה, אלא שמאחר שעברו כמה חודשים מאז ואני יותר רגועה, הייתי רוצה להבין האם יש לנ"ל מקור.
תודה רבה.
(היו דברים נוספים, אך כדי שהפרטים לא יחשפו באינטרנט, העדפתי לכתוב רק את הנ"ל)

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך, למעשה לא ממש הבנתי מה שנכתב, שהרי הרב לא מעניין אותנו כלל לגבי השידוך, וגם אם הוא לא בסדר זה כמובן כלל לא רלוונטי לגבי הבחור, מה שחשוב זה הבחור עצמו שאיתו השתדכת. אני מניח שהוו בעיות כפי שרמזת שלדעתך הצדיקו את ביטול השידוך, אבל בכל מקרה מצבו הרוחני והנפשי של הרב לא רלוונטים עבור שניכם. כך שגם אםן זה נכון, זה קורה, יש אנשים שסובלים ממצבים נפשיים מסויימים גם אם כביכול יש להם ידע בתורה וכדומה, לכן חשוב מאוד תמיד שהרב בוחרים ללכת אליו יהיה מקובל על ציבור תלמידי חכמים בני תורה שהם יודעים טוב להבחין מי רב ראוי לשמו.

בשורות טובות ויהי רצון שתמצאי את זיווגך המתאים לך במהרה.