שמות לפני קריאת תהילים

שאלה:

שלום. לאימי יש שני שמות שהם שמות לועזיים. לאחרונה אמרה לי שהיא אוהבת את השם ״טובה״ והיתה רוצה שכך יהיה שמה בעברית. אני קורא תהילים לא מעט. ומזכיר את שמה ושמות אחרים לרפואה וכו׳. האם מותר לי כשאני קורא תהילים למענה לומר ״לרפואת…״ – את שני השמות הלועזיים שלה מלידה ולהוסיף גם השם ״טובה״ אחרי שני השמות הלועזיים?

תשובה:

כל זמן שבני אדם לא קוראים לה בשם טובה, זה לא השם שלה, גם אם היא רוצה בכך… אם ישתמשו בשם הזה יהיה ניתן להוסיפו גם בתפילה.

שיתקבלו התפילות.