כתיבת צוואה לפני הנישואין כדי שהבעל לא יירש

שאלה:

זוג עומד להתחתן בפרק ב
האישה עורכת צוואה שכל רכוש שיש לה מעכשיו, כלומר לפני הנישואין, יהיה של ילדיה
היא לא מעונינת שהילדים או הבעל לעתיד יראו את הצוואה ואת הפרטים של כל הרכוש שלה.
מה נדרש לעשות כדי שהצוואה תהיה תקפה הלכתית לעניין שהבעל לא יהיה יורש.

תשובה:

שלום וברכה,

הבעל לא יורש נכסים שאשה הבריחה מבעלה לפני מותו. ולכן אם כתבה שטר מתנה על נכסיה לפני הנישואין, שאם היא תמות תחילה הבעל לא יירש אותה אין הבעל יורשה. ולכן האשה יכולה לכתוב שטר צוואה שמקנה את נכסיה לילדיה מהיום ולאחר מיתה, ואין הבעל יורש אותה ואין לו כל זכות בנכסיה.

כל זה מועיל רק אם כתבה צוואה לפני הנישואין.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר סימן צ סעיף ז

האשה שכתבה כל נכסיה לאחר, בין קרוב בין רחוק, קודם שתנשא, אף על פי  שאם נתאלמנה או נתגרשה תבטל המתנה, אין הבעל אוכל פירותיהם, ואם מתה בחייו, אינו יורשה, שהרי נתנה אותם קודם שתנשא, וכשתמות בחיי בעלה, יקנה מקבל המתנה מתנתו קנין גמור. ולא עוד אלא אפילו נתנה מקצת נכסיה או כולם, קודם, וכתבה למקבל מתנה: קנה מהיום ולכשארצה, שהרי לא קנה קנין גמור עד שתרצה, אין הבעל אוכל פירות אותה המתנה, ואם מתה אינו יורשה.