בניית פרגולה מקורה בחצר שלי

שאלה:

אני מעוניין לבנות פרגולה עם זכוכיות-המשך מהסלון ועם קירוי נפתח לסוכות
בגינה הפרטית שלי , זה מונע בנייה עתידית מעליי ואני גם מתנגד שייבנו מעליי,
עשיתי בריכה בחלק אחר של הגינה ואני מכסה אותה בסוכך מתקפל או שמשונית כדי שלא יהיה לי היזק ראייה האם מותר לי או שהשכנים יכולים להתנגד כשבחלק הזה של הגינה שלי אני לא מעוניין בשום אופן שייבנו מעליי-עמודים בחצר ובנייה
איפשרתי להם לבנות בחלק אחר של הגינה אם ירצו למרות שהורס לי את הגינה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם החצר מוצמדת לדירה הפרטית החצר אמורה להיות פתוחה, והשכנים לא יכולים לחייב אותך לסגור את החצר. מותר לך לסגור עם אופציה לפתוח את הגגון, או לבנות פרגולה עם שמשונית, ולמנוע בנייה של השכנים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה שהבאנו שבעל חצר פרטית יכול לבנות בנייה קלה גם אם מתכונן לסגור לצמיתות. וכ"ש שאם לא רוצה לסגור לצמיתות שלא יכולים לעכב עליו לבנות שם, והשכן התחתון יכול לעכב על השכנים שלא ירחיבו מעליו כדי שהחצר שלו תישאר חצר פתוחה.