פסוקים לפני הבדלה

שאלה:

שלום
למה אומרים את הפסוק הזה ממגילת אסתר בהבדלה דווקא?
מי חיבר את נוסח ההבדלה?
האם יש פסוקים נוספים מהמגילה שמזכירים בתפילה או ברכות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בארחות חיים, במהרי"ל ובאבודרהם, ראשוני מקבצי מנהגי אשכנז הובאו פסוקים אלו, ומבואר שם שהם נאמרים לפני הבדלה לסימן טוב, להתחיל את השבוע באמירת פסוקי ברכה. פסוקים שנוהגים הספרדים לומר מצאתי בסידור בית עובד, שהוא מראשוני המקבצים את מנהגי הספרדים והרעיון זהה.

אינני יודע מי הנהיג לראשונה אמירת פסוקים אלו, אבל חשוב לומר שזה לא מעיקר נוסח ההבדלה שהוא כמו כל הברכות כבר מאנשי כנסת הגדולה.

אינני זוכר כרגע פסוקים נוספים מהמגילה שנזכרים בתפילות אבל גם כאן זה לא הנושא להזכיר את פורים, אלא זה פשוט פסוק שיש בו סימן טוב.

שנזכה לכל הברכות.