מקצת אות שיוצאת חוץ לשיטה בתפילין מהודרות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מכר שלי איש ירא שמיים בדק לי את התפילין, וגילה שהתפילין המהודרות שקניתי, יש בעיה קטנה מאוד שלא פוסלת אך מורידה אותם מדרגת מהדרין.

אז הוא שכנע אותי שהוא יכתוב לי תפילין מהודרות, וזה יעלה 900 ש"ח.
והוא באמת כתב, אך חלק מהאות ך' נמצאת מחוץ לשיטה, יוצאת מהמסגרת בסוף השורה.
שאלתי היא, האם זה מוריד מדרגת מהדרין או שעדיין זה מהדרין? כי אם זה לא מהודר לחלוטין אז לא הועיל לי ולא כלום. [הוא טוען שזה עדיין מהדרין, אבל הוא קצת נגוע, אז אני מעוניין בדעת תורה]
התפילין כבר אצלי, אך עדיין לא שילמתי לו, לכן אני שואל מה הדין שאדע כיצד להתנהג בהמשך.

תודה רבה!

תשובה:

התייעצתי עם רב מומחה גדול בענין, הוא אמר שלא היה עושה ענין מיציאה קלה כזו שתיארת וזה לא פוגם בהידור, באופן כללי הוא פקפק האם יתכן לקנות פרשיות מהודרות באמת בסכום נמוך כזה של 900 ש"ח, אולי פרשיות ספרדיות שכתיבתן קלה יותר ניתן לעשות במחיר כזה, ומכל מקום, אדרבה, ביחס לסכום הזה ודאי זה לא פגם, גם אם יש כאן בדקות איזה ענין של נוי, עדיין זה בהחלט מהודר. מה כן רמת ההידור הכללית של הפרשיות? מה שלא ראינו איננו יודעים.

בהצלחה