עלייה לתורה בשבת שלפני היארצייט

שאלה:

שלום כבוד הרב.תודה על האתר!
לעניין אזכרה שנתית של הורה האם יש עניין מיוחד/חשוב של עליה לתורה בשבת לפני השבוע(מכוון שאני רואה שיש עניין מיוחד אצל אנשים מסויימם.ואם לא תמיד יוצא…)האם ניתן גם עילוי נשמה של נפטר בדרך אחרת כגון שיעור תורה קדישים במשך השבוע.זה נחשב כמו עליה לתורה נניח.עיקר השאלה אם יש חשיבות מיוחדת לעליה הזו.

תשובה:

יש חשיבות לעלייה לתורה בשבת לפני היארצייט ויש מעלה מיוחדת לעליית מפטיר, ויש בזה תיקון לנשמת הנפטר. כמובן אם זה לא מתאפשר ויש הרבה שצריכים לעלות ולא אפשרי, זה לא חיוב גמור, ובודאי טוב גם לעשות עוד דברים טובים, אבל ככל שניתן כדאי לקיים מנהג זה שיש בו טובה לנשמת הנפטר.

מקורות:

ברכי יוסף סי' רפד ס"ק א. ושער אפרים שער ט סעי' מב.