לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניית חפצים באבלות

שאלה:

שלום לכבוד הרב אנחנו נימצאים בתחילתו של החודש לאבי ר' שלום איפרגן זצ"ל .קניתי לפני שנפטר שידה, האם אחרי החודש מותר לי להביא אותה לבית? ובכלל האם מותר לקנות דברים חדשים בשנה .תודה

תשובה:

בהלכה יש הגבלות רק על קניית בגדים חדשים, על שאר כלים לבית, אפילו חשובים, כמו ספות ארונות וכו', אין הגבלה בשנת האבל.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק לז סעיף מו, פני ברוך פרק יח סעי’ יב.