טיסה לנופש בשנת אבל

שאלה:

שלום רב, אני בשנת אבל על אמא שלי ורציתי לשאול סגרתי טיסה לפני שאמא שלי נפטרה ואני אמורה לטוס במהלך חודש מרץ רציתי לדעת האם אני יכולה לטוס

תשובה:

שלום וברכה

מותר לנסוע לנופש משפחתי, ואף שלגבי טיול כתב בס' יוסף אומץ עמ' של שנהגו להמנע, והובאו הדברים בשו"ע סי' שפ, ראה קובץ תשובות לגרי”ש אלישיב ח”ב סי’ סג שהכל תלוי באופי הטיול, וכאשר הנושא הוא החלפת אויר קצת ויציאה מהשיגרה כפי שמצוי בזמנינו שאין שיירות של שמחה, אלא אנשים נוסעים להתרעננות – מותר. ואכן הכל לפי הענין, המחמיר בכל זה תבוא עליו הברכה, אבל כשיש צורך לבני המשפחה, האשה והילדים יש להקל, אבל לא לנסוע בחברת ידידים. וכמובן לשמור שם על כללי האבלות הרגילים.

יום טוב.