צדקה

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

השאלה: האם זה בסדר מבחינה הלכתית לבקש ממבקש צדקה שיברך אותי "בתמורה" לצדקה.

אשמח לעזרתכם בעניין בבקשה.

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר גמור, אבל למה תמורת הצדקה שהיא מצוה גמורה? במקביל לנתינה תבקש ממנו ברכה. אינני יודע אם בדוקא יש לברכתו ערך מוסף מעבר לשאר בני אדם, אבל אפשר לבקש וברכות זה תמיד דבר טוב ונאה.

שתזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרי אופן הנתינה הוא גם מאוד חשוב.ובהחלט ניתן לדמיין ציור שהנותן מרגיש שהעני מתבייש, ואז להיות בבחינת משכיל אל דל-ולתת חשיבות להעני -שמוערך לנותן ברכות -ובזה העני ירגיש בטוב(וגם מצד שגם הוא נותן להנותן הצדקה איזה תגמול -ודאי דבר טוב הוא,ויתכן אולי שאם כל המטרה והכוונה של מבקש הברכה הוא ברוח סתר ערום זה,-שאולי יחשב לו פרט הזה בכלל נתינת הצדקה ,כמתן קבלת צדקה בסתר.