זכויות יוצרים על דיסק של שירים

שאלה:

שלום הרב.
אני ואשתי קנינו מזמן דיסקים של שירים (שירי חג, שבת וכו' חרדיים) בשבילה, אשתי העבירה את הכל למחשב ביחד עם כל מיני שירים אחרים ללא זכויות יוצרים.
היום היא העבירה לחברה שלה הרבה שירים למחשב וחלקם מן הסתם גם מהדיסקים האלו.
לברור מה מהדיסקים ומה לא יקח הרבה זמן (בערך 3,000 שירים יש לה שתהיה בריאה), האם זה בסדר שהיא העבירה לחברה שלה בדיעבד או שהיא צריכה לבקש ממנה שתמחוק הכל (כי לברור לא שייך, זה טירחה מרובה).
אגב, הדיסקים נמצאים במחסן של סבתא שלה אם זה רלוונטי וגם זה טירחה למצוא אותם ולבדוק מה עם זכויות יוצרים ומה בלי.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים אין איסור בהעתקת שירים כאשר מדובר למטרה פרטית ולא למטרה מסחרית. ולכן אין איסור הלכתי להעתיק שירים לצורך פרטי. יש אריכות בפוסקים לבאר את האיסור ההלכתי של הפרת זכויות יוצרים. האיסור רק על דבר שיש עליו זכויות יוצרים, אבל בדבר שלפי החוק אין זכויות יוצרים והחוק מתיר להעתיק גם לפי הלכה אין מקום לאסור.

בהצלחה.