הבטחה של צדיק

שאלה:

האם רב שמבטיח שיעזור מהעולם הבא ניתן לסמוך על זה

תשובה:

לסמוך אפשר רק על בורא עולם! עצם הדבר כנראה קיים, שכן מצינו לכמה מגדולי הדורות שהבטיחו כך, ידועה ומפורסמת בענין זה הבטחתו של רבי אליהו גוטמאכר שמי שילמד בספרו של בנו קן מפורשת ויפרש שלושה ימים כפי הסדר שמביא שם, יעשה הכל כדי שתתקיים בקשתו וימליץ טוב עליו, וכן אחרים.

אמנם תמיד מה שהכי נכון וחשוב לזכו שי לנו אב רחום בשמים, לפעמים אנשים רצים מרב זה לאחר ומקבר זה לאחר ושוכחים להתפלל בעצמם, ולבקש ישועה בפשיטות מבוראם…

שיהיו בשורות טובות.