הכיצד אדם הזדווג עם רוחות

שאלה:

היי שלום לרב. אפשר לדעת מה הכוונה שחז"ל אמרו שאדם הראשון פרש מאשתו ו130 שנה שזה המון זמן הזדווג עם הרוחות ושדים???? איך בשר ודם יכל לשכב עם רוח? ואיך הם התעברו ממנו?? ואם הוא באמת הזדווג עם רוחות… יכל להיות.שרווקים היום גם מזדווגים עם רוחות בלי שהם יודעים?

תשובה:

אין לזה כל קשר עם המציאות שלנו, צריך להבין שאדם הראשון היה משהו אחר לגמרי. מהרח"ו כותב, שאדם הראשון לפני החטא היתה גשמיותו בערך הנשמה שלנו, כלומר גופו היה רוחני לגמרי, יש במדרשים שהיה עקבו של אדם הראשון זוהר כגלגל חמה ועוד מדרשים בערך רוחניותו, לכן אין לזה קשר עם המציאות שלנו וזה לא נוגע אלינו.