שכר על מצוה

שאלה:

מי שתוקע בשופר בראש השנה או חזן ומקבל שכר על כך נחשב לו כמקיים מצוה אולם אינו רואה סימן ברכה. מדוע? אם הוא מקיים מצוה לא גזרו חז"ל על שכר שבת בזה אם כן מדוע אינו רואה סימן ברכה?

תשובה:

לא גזרו חכמים הכוונה שאין בזה איסור גמור, אבל עדיין זו לא הנהגה ראויה ולכן אינו רואה בזה סימן ברכה. לכן נהגו גם חזנים לקבל שכר רק בהבלעה, מכאן המקור שחזן ימים נוראים ניגש גם לסליחות ראשונות, וכן בעל קורא קובעים איתו שהשכר על ההכנה וכיוצא בזה.