סכין של איסור שחתך בה בצל למרק

שאלה:

יש לנו סכין ששימשה לחלבי ובשרי(טריפה) ואחר כך חתכו איתה בצל למרק(היא לא בת יומה) האם המרק כשר?

תשובה:

שלום וברכה

במידה והיא אכן טריפה [לפעמים משתמשים שנים בסכין לחלבי והיא עדיין לא חלבית ממש כי השימוש הוא קר או בכלי שני], אז אכן אין לאכול את המרק, כיון שהבצל הוא חריף.

אמנם כאשר מדובר בסכין בשרית למרק חלבי או להיפך דעת השו"ע להחמיר בעיקר בסכין בת יומה, אבל כאשר מדובר בסכין של איסור או של גוי שהיא בחזקת בלועה באיסור, אסר גם השולחן ערוך.

אלא שאם יש במרק פי שישים כנגד להב הסכין, הרי האיסור בטל בשישים והמרק מותר. ויש אומרים שצריך שישים כנגד כל הבצל, וזה כבר יותר קשה שיהיה כאן… עד כאן לדעת הספרדים, לדעת הרמ"א ומנהג האשכנזים ודאי צריך שישים כנגד כל הבצל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' צו סעי' א, יד יהודה שם ס"ק יג, וט"ז שם ס"ק ו.