התעסקות במצווה או בלימוד תורה

שאלה:

שלום,
אני מאד אוהב את בית הכנסת שבו אני מתפלל, ולאחר זמן מה שחיפשתי במה אני יכול לתרום באופן פעיל לבית הכנסת, מצאתי שאין מי שדואג לכביסה של המפות והמגבות בבית הכנסת.
מאז לקחתי על עצמי פעם בשבוע לכבס את כל המפות והמגבות לבית הכנסת ואני עושה את זה בהנאה ואהבה רבה. הזמן שלוקח לי להכניס את הטקסטיל למכונת כביסה ולמייבש הוא שולי, אבל אני גם מכבס את המפות כל שבוע כדי שיהיו יפות וחדשות על השולחן שבת בבית הכנסת בסעודה שניה ושלישית, וזה לוקח בערך שעה.
אני חושש שזה נחשב לי לביטול תורה ואולי עדיף ללמוד תורה במקום לגהץ.
אציין שזמן ללימוד תורה שלי כיום הוא בערך 45 דקות לפני תפילת שחרית, 10 דקות בין מנחה לערבית, ועוד שעה פעם בשבוע בשיעור עם הרב.
חוץ מזה, הגבאי של בית הכנסת אמר לי שאני עוזר להם מאד מאד עם הכביסה לבית הכנסת,
ואני מאד נהנה לראות כמה המפות יפות ומגוהצות כחדשות על השולחן בשבת בבית הכנסת.
האם להמשיך לגהץ את המפות? או ללמוד בזמן הזה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שתוכל למצוא זמן גם לגהץ וגם ללמוד, ואדרבה, בזכות המצוה הזו של הגיהוץ תמצא עוד יותר זמן ללמוד ממה שחשבת. תעשה את הגיהוץ בזמן שאתה כבר עייף ופחות מרוכז ללימוד.

בהצלחה רבה מאוד.