סחיטת שיער בשבת

שאלה:

בס"ד

האם מותר לשטוף את השיער בשבת כשיש עליו ג'ל ?
הכוונה ששמתי את הג'ל על השיער לפני כניסת השבת ולאחר התפילה והסעודה לפני השינה אני מוריד אותו עם מים.

תודה

תשובה:

אסור לרחוץ את השיער בשבת משום איסור סחיטה. אם צריך לרחוץ אז לכתחילה אל תשים ג'ל לפני שבת.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה אסור לרחוץ את השיער בשבת?
    לבני ספרד,אין דבר כזה "שמא יבוא לסחוט השיער", שהרי סחיטת שיער איסורה מדרבנן,ואין לגזור גזירה לגזירה, ומבואר בבן איש חי שיניח מגבת בנחת על ראשו.

    ולבני אשכנז, מה הבעיה לרחוץ.השיער ולתת למים להתייבש מאליהם?

  2. אתה מדבר על אחד שטובל במקווה והשיער נרטב, אנחנו מדברים על אדם שצריך לרחוץ ג'ל מהראש, הוא צריך לשפשף ולקרצף עם המים וזה סחיטה גמורה בשבת לכל הדעות [אמנם יש הערה של הגרש"ז אויערבך שהובאת בס' שמירת שבת כהלכתה שכאשר כל הסחיטה נעשית בתוך המים והם מיד חוזרים ונספגים בשיער אין אסיור סוחט, אבל זו סיטואציה מאוד ספציפית והארכנו בה כמה פעמים כאן באצר לגבי רחיצה ביום טוב שני שזה שעת הדחק].