האם יש צד שתפילה בציבור קודמת להדלקת נרות?

שאלה:

ראיתי מישהו שהביא מחכמ"ש למהר"ש קלוגר תרפ"ג שכתב שתפילה בציבור בהלל והודאה עדיפה על הדלקת נרות [במידה ויכול לעשות רק אחד] האם כוונת מהר"ש שם שתפילה בציבור עדיפא על הדלקת נרות, או רק כוונתו דהלל קודם להדלקת נרות ולא הלל בציבור?

תשובה:

מסתבר שהכוונה שהוא עצמו אינו יודע להתפלל ולכן זה או לומר הלל או להדליק נרות, הוא הרי מפנה לסי' תקצה ששם יש נדון כזה לגבי מוסף של ראש השנה או תקיעת שופר, מה קודם, ושם ההכרעה שתקיעות עדיף. שם ודאי הכוונה שהוא בבית הכלא אין לו כלל שופר…