מלטונין לילדה בשבת

שאלה:

האם מותר לתת לילדה בת 7 מלטונין בשבת? (כדור המסייע בהרדמות) היא נוטלת את התוסף מדי יום ובלעדיו נרדמת רק לאחר שעה או שעתיים של נסיונות הרדמות מתישים. שאלה נוספת, מאחר ואינה יודעת לבלוע כדור, אני ממיסה לה את הכדור בכוס מים, האם מותר לעשות זאת בשבת? האם עדיף שהילדה תמיס לעצמה במים ולא אני?

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא להמיס את זה לפני שבת, כאשר זה מעורב באוכל לפני שבת היא ודאי יכולה לקחת אותו. אם לא ניתן, אפשר בשבת בגיל כזה הקושי הזה עשוי להחשב כקצת חולי.

מקורות:

על נטילת כדור שינה בשבת ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' כא, וסי' לה, שו"ת אז נדברו ח"א סי' ל, שו"ת ציץ אליעזר חי"ד סי' טו פט"ו אות יג ואילך, שכתבו לאסור אלא א"כ במקום חשש חולי, אולם מאחר וד' הקצות השלחן (הובא בא"נ וצי"א שם) להקל וכאן מדובר בילדה די קטנה כתבנו רק להעדיף להמיס לפני שבת.