האם תמיד צריך להיות נחמדים?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ידוע שצריך להיות בעלי מידות טובות, ו'כל הבולם פיו בשעת מריבה..' ומטרת הניסיונות בחיים הם להתגבר ולהתרומם.
עם זאת, שאלתי היא בנוגע לנחמדות בהתנהלות מול איש/אשת מקצוע שמנסים לחמוד ולדרוש את אשר לא מגיע להם. כמובן שבתחילה עונים בסבלנות ובדרכי הסברה. אך הצד השני ממשיך ותובע בחוצפה דרישה שאיננה מגיעה לו. בנוסף, מתחילת ההתנהלות מולו ניתן היה להתרשם שמדובר בדמות מעט דורסנית ושלטתנית, ואפילו בקול וטון הדיבור היה ניתן לחוש בביטחון עצמי מעט מופרז…
השאלה היא האם צריך במצב כזה לשמור על נחמדות יתר ולמדוד את המילים בזהירות? לדוגמא: במקום לומר "כאן נמצאת טעותך", יש לומר "אני סבורה שאולי כאן נמצאת הטעות" וכו'. זאת אומרת, בוודאי ששומרים על דיבור נקי, ללא ספק. השאלה שלי היא יותר דקה – ונוגעת לנחמדות.
תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

תמיד טוב להיות נחמדים, זה לא סותר את האסרטיביות.

בהצלחה רבה