התרת נדרים

שאלה:

היה לי ויכוח עם אחותי בחנות נעליים ואמרתי לה שאם היא תקנה לי את הנעליים אני נשבעת שלא אנעל אותן. היא קנתה בכל זאת ועכשיו אני מתחרטת וחבל על הנעליים.
אני מתביישת להיות במעמד עם 3 רבנים ולהגיד להם את הסיבה לנדר.
יש אפשרות להתיר את הנדר?

תשובה:

אין דרכי קיצור… אם עושים את הדבר המיותר הזה להשבע, יש לבצע התרת נדרים בפני שלושה רבנים עם פירוט הנדר ומציאת פתח להתרה מצידם. מספיק לפרט את הנדר לאחד מהם.

שבוע מבורך ובשורות טובות. ולהבא… אנא…