ועד בית חיצוני

שאלה:

האם אפשר לקחת ועד בית חיצוני?
הרי הם לא ילכו על פי ההלכה. ולפעמים צריך לתבוע שכנים או בעלי מקצוע והם יתבעו בבית משפט במקום בבית דין לענייני ממונות.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת וועד הבית חיצוני שינהלו את וועד הבית אבל צריך להתנות איתן בחוזה שכל תביעה שתהיה בעתיד ידונו בבית דין רבני. אם לא מתנים איתם בחוזה על כך, הרי זה נחשב שנותנים להם ייפוי כח בשימכם לתבוע בבית משפט, ואסור לעשות כן.

בהצלחה.