תזוזת פמוטים בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
קניתי פמוטים חדשים, ובשבת האחרונה שהייתה, הדלקתי בהם. שמתי כרגיל את כוסיות הזכוכית ובתוכן נרות והדלקתי . במהלך ליל שבת, כשהפמוטים על שולחן השבת, שמתי לב שכתוצאה מכך שמזגתי תירוש, שמתי את הצלחת, הנחתי ספרים על השולחן, הפמוטים זזו מעט, מה שגרם לתזוזת הנרונים עצמם, הלהבות והשעווה הנוזלית. השאלה אם זה מותר לכתחילה ואין לחשוש ומותר להמשיך להדליק בהם למרות התזוזה שאיני מתכוונת אליה כמובן? תודה מראש.

תשובה:

מותר, לא צריך להתייחס לתזוזה הזו שהיא ממש גרמא ואין כוונה ואין תועלת וספק אם זה גורם להבערה כל שהיא.