מעשר כספים – לילדים גדולים

שאלה:

שלום
אשמח לדעת.
אני ומחותני משלמים לזוג הצעיר את המשכנתא מידי חודש.
בני הוא אברך ואם לא נשלם לו, לא נראה לי שיהיה לו מהיכן לשלם. האם אפשרי לשלם זאת ממעשר כספים?
כמו כן, אם אני רוצה לתמוך בבני, האם גם את זה אפשר לשלם ממעשר כספים, למרות שאני לא חושב שהוא נזקק לתמיכה שוטפת.
הבת שלי לומדת לימודים לצורך מקצוע, האם מותר לי לשלם זאת מכספי מעשר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יכול לתמוך בבן אברך שיוכל לשלם את המשכנתא שלו ודאי ניתן לעשות זאת ממעשר כספים. אם מעבר לעזרה הזו אינו צריך עזרה, אז אין לתת ממעשר כספים, אבל אני לא בטוח שלא צריך, תבדוק…

לגבי שכר לימוד של הבת, אני מבין שהיא סמוכה על שולחנך, נהגו להחמיר שכל מה שהורים רגילים לשלם בדרך כלל אין לתת ממעשר כספים. אבל אני מבין שהיא כבר קרובה לגיל שידוכים, אפשר לשים בגמ"ח הלוואות כספי מעשר וכאשר תרצה לחתן אותה תיקח משם את הכסף ותתן לה עזרה לנישואין.

בהצלחה רבה ורוב נחת.