קדיש עם אבלים ממנין אחר

שאלה:

בוקר טוב
לעתים קרובות כשאני מגיע לבית הכנסת המנין הקודם טרם סיים.
האם רצוי שאצטרף לאומרי הקדישים האחרונים של המנין הקודם? האם רצוי שלא אעשה זאת? או שאין ענין לכאן או לכאן.
אני אבל תוך שנה על אבי ז"ל

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז ודאי אין בזה ענין, "על הראשונים אנחנו מצטערים"… כלומר, המנהג הותיק של בני אשכנז היה שאין כזה דבר ששני אבלים אומרים יחד קדיש, בדיוק כמו שאין שנים שאומרים יחד חזרת הש"ץ…  אז הגם שכאן בארץ ישראל מאוד התקבל במקומות רבים מנהג הספרדים שכמה אבלים אומרים יחד קדיש, אבל ללכת ולומר עם מנין אחר כאשר יש שם אבלים, נראה לי לא נכון. למנהג הספרדים, אפשר לומר איתם יחד קדיש אם זה לא יגרום לך להפסיד חלק מהתפילה.