הכנות לטבילה

שאלה:

שלום וברכה.
אשה שלא יכולה לטבול מיד בשקיעה, האם יכולה לעשות חלק מההכנות לטבילה (כמו אמבטיה וצפרניים) בצהריים (בסביבות השעה 3) ובערב מאוחר לעשות מקלחת ושאר הכנות לפני הטבילה?
בעצם יוצא שיהיה הפסקה של 5 שעות בערך בין החלק הראשון של ההכנות לחלק השני
תודה רבה

תשובה:

אפשרי בהחלט. אמנם יש לסמוך חפיפה לטבילה עד כמה שאפשר, אבל לגבי ציפורניים זה ודאי לא מעכב, וגם לגבי האמבטיה לפי היכולת. בבית עם ילדים הרבה פעמים זה לא מתאפשר אחרת. העיקר שתהיה מקלחת וסירוק טוב לפני הטבילה ממש.