לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דם וסת תוך כדי דם בתולים

שאלה:

שלום רב,
אשה שנבעלה ביום רביעי (אור לחמישי) וראתה דם בתולין, וביום ראשון שאחריו התחילה לראות דם וסת (היא אומרת שזה בודאות דם וסת- עם קרום והכל). בנוסף לדם הוסת, היא המשיכה לראות ביום ראשון גם דם בתולין.
1. מתי יכולה לנסות לעשות הפסק טהרה? הודרכה שאפשר תיאורטית החל מיום שני, כיוון שהחפיפה בין הדמים מצרפת אותם למניין אחד של חמישה ימי נדה.
2. כיצד לבצע את בדיקות ההפסק ושבעת הנקיים (פעמיים ביום?) והאם לשים מוך?

בתודה מראש. אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

הכלל תמיד שמזמן שהיתה אסורה לבעלה, לא משנה אם זה מראייה קודמת או בגלל דם בתולים, מתחילה כבר ספירת הימים, לכן נכון הורו לה שכבר ביום שני היא יכולה לפסוק בטהרה. טכנית זה לא יהיה כיון שהוסת בדרך כלל אורכת כחמישה ימים.

שאלה שניה לא הבנתי, מדוע שלא תעשה הכל רגיל, הפסק טהרה בדיקות פעמים ביום ומוך וכו'? תסביר יותר את החשש. האם בגלל דם הבתולים אתה חושש שהיא נפצעה? זה לא מצוי, דם בתולים הוא מועט בדרך כלל וחד פעמי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. החשש הוא שמא הבדיקות יפצעו את המקום שוב ויצאו עם דם- כשלמעשה זה דם מכה ולא מהרחם. האם ניתן להימנע מהמוך במידה וההפסק יוצא גבולי?