אינטרנט פתוח לא מסונן

שאלה:

שלום,
האם גלישה לעיתים רחוקות באינטרנט פתוח ולא מסונן הינה איסור גמור? האם זה ממש בגדר פסק הלכה שאסור?

תשובה:

בגמרא במסכת בבא בתרא נאמר שמה שאמרו שהעוצם עיניו מראות ברע נקרא רשע, מדבר על מי שהולך על שפת הנהר בשעה שהנשים עומדות על הכביסה. אני בטוח שלא הולך שם כל יום, ובכל זאת כיון שמביא עצמו לידי נסיון, אף שהוא עומד בו כביכול ועוצם עיניו, יש בזה רשע, שכן לא היה לו לבוא לשם בכלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1